Beter zien - Leukermet2

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Beter zien

Onze activiteiten
Sinds ik met mijn praktijk visuele training gestopt ben, bleef de vraag maar rijzen om verdere training te geven. Ik  heb dit tot op heden (25/10/2019) geweigerd om het verder te doen en schonk al mijn onderzoeksmateriaal gratis weg aan een adres in Afrika voor slechtzienden.

Ik heb nog wat oefenmateriaal in bezit en kan er nog steeds bijbestellen, maar ik kan geen oogmetin­gen meer doen. Toch bleef de vraag naar begeleiding constant en heb dan besloten om toch nog visu­ele training te geven, zonder vooraf visueel onderzoek en enkel gebaseerd op metingen van de even­tuele bril (ik bezit nog een focometer die de sterkte van brilglazen kan meten).

Mijn praktijkruimte heb ik ook niet meer, dus doe ik het in mijn privé-studio te Nieuwpoort. Ik heb ook beslist om geen groot patiëntenbestand op te bouwen. Ik wil ook maar maximum 2 mensen/week. Ik mag niet meer verdienen, anders verlies ik mijn pensioen . Mijn BTW-nr is niet meer van toepassing en zo kan ik dus werken zonder toevoeging van 21% BTW, wat uiteraard in het voordeel is voor de klant. (hoera).

Wat na de 7 weken visuele training?

In mijn brochure staan de oefeningen voor 7 weken. Uiteraard kan men nog verder gaan, maar dan heb je wel duurder apparatuur nodig. Wens je dat te doen? Dat kan, maar dan op voorwaarde dat je deze oefeningen gedurende 7 weken (ongeveer 2 maand) hebt volgehouden. De kostprijs stijgt dan merkelijk (optisch materiaal, lenzen en rood/groen slides … zijn nu eenmaal heel duur). Het is beter om in het begin deze prijsgunstige toepassing van visuele training te gebruiken.
 
Je kan ook de visuele oefeningen ondersteunen met kleurentherapie. Dit heeft vaak voor wonderen gezorgd. Hiervoor dien je langs te komen om je kleurgevoeligheid te laten meten, zodat je de juiste kleurenfilters mee naar huis krijgt. Kleurentherapie werkt uiteraard op de ogen, maar niet alleen op de ogen! Kleurentherapie werkt op het gehele lichaam en heeft in mijn voorbije carrière vaak een bewijs gege­ven dat kleurentherapie de visuele training uitermate goed ondersteunt. Het werkt zelfs zeer voordelig op talrijke lichaamsfuncties zoals bloedsomloop, ademhaling, immuunsysteem, spijsverteringssys­teem, slaapproblemen, psychische problemen… kortom op het gehele lichaam, fysisch en psychisch. Kleurentherapie wordt enkel gegeven in functie van visuele training.

Iriscopie doe ik niet meer, gezien ik niet meer over een biomicroscoop meer beschik.

Nogmaals, het gaat om het oefenen zelf en niet om het resultaat. Doe nooit een te hoge inspanning. Een beetje inspanning mag en moet uiteraard, maar forceer nooit.

Kostprijs VT basis: 287.28 € (vrij van 21% B.T.W.)
Kostprijs VT gevorderden: 1362.14 € (enkel mogelijk na voldaan van VT basis) (vrij van 21%  B.T.W.)
Kleurentherapie: 162 € (vrij van 21% B.T.W.)
Deze prijzen zijn geldig vanaf  1 februari 2020 en deze prijzen zijn inclusief materiaal en 1ste consultatie.         

Stefaan.

p.s. om deze brochure te ontvangen, vul formulier hieronder in.

 
[1] Monoculair = 1 oog; bi-oculair = 2 ogen open, maar niet samen ; binoculair = 2 ogen open om de samenwerking van beide ogen te verbeteren
[2] Dit heeft te maken met oog/hand-coördinatie en vooral ook met de principes van visuele ontwikkeling
[3] Accommodatief = technieken die de scherpstelling van de ogen bevorderen. Vergentieel = technieken die de samenwerking van beide ogen bevorderen
[4] Base-out = convergentie; Base-In = divergentie


 
www.leukermet2.be
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu