Corona (deel V) - Blog - Leukermet2

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Corona (deel V)

Gepubliceerd door in blog ·
Zoals ik eerder via mijn nieuwsbrief heb geschreven, was het te verwachten dat de we in de maand maart heel wat moeilijkheden zou ervaren. De conjunctie Saturnus-Pluto-Mars was de aanleiding. Deze constellatie blijft nog een tijd, hoewel Mars deze conjunctie verlaat. De wereldwijde verspreiding van het virus heeft inderdaad ons dagelijks leven ernstig verstoord. Het virus kunnen we begrijpen als een kracht van Pluto die angst oproept en zelfs dood. Saturnus is gekend om zijn beperkingen, isolatie, het sluiten van grenzen, beperking in beweging en dergelijke meer van deze aard. De constellatie van Pluto en Saturnus dwingt ons om realistisch te zijn en dwingt ons om na te denken over onze houding. Dat het een virus zou geweest zijn die de storing zou veroorzaken kon astrologisch niet voorzien worden (tenzij door een ver gevorderde astroloog?)
 
Deze bovenstaande constellatie heeft dus een sombere ondertoon, maar in de eerste dagen van april zullen we nieuwe moed krijgen, als gevolg van de conjunctie Jupiter en Pluto op 5 april. Mooie resultaten zullen worden bereikt. Er zal duidelijkheid en orde kunnen geschapen worden. Jupiter is immers een kracht die uitbreiding, genezing, verruiming betekent. Daarbij zien we Saturnus en Mars in het teken Waterman. Deze constellatie vormt een mooie verhouding met Venus op 3 april in het teken Tweelingen. Dingen worden dan vanuit een breder perspectief gezien. Wellicht zien we begin april een daling in de besmettingen en wellicht haalt de mensheid een les uit deze ervaring. Maar, pas op… niet te vroeg juichen! Blijf alert, want rond 8 april zien we volle maan op de as van Ram-Weegschaal. Dit zal een invloed hebben op de relaties en onderlinge verhoudingen. Een week later zien we terug een spanningsfase. Op 15 april maakt de zon een vierkant met de conjunctie Pluto-Jupiter -  Maan. Hierbij zien we een conjunctie van Mercurius met Cheiron. Dit kan wel conflicten geven tussen de hoedanigheden van onafhankelijkheid en de noodzaak tot aanpassen. In vele tussen menselijke verhoudingen zal dit niet zo leuk zijn. Dit kan betekenen dat er heel wat spanningen zullen kunnen zijn tussen naties onderling. Maar ook op persoonlijk relationeel vlak kunnen we relationele spanningen zien.
 
Rond 23 april met Nieuwe Maan naderen Zon en Maan de planeet Uranus en zien we op 26 april de conjunctie Zon-Uranus. Dit zal zeker leiden tot spanning, nervositeit en rusteloosheid. Hoe deze spanning zich concreet zal uitwerken, is me niet duidelijk. Mogelijks zullen die spanning gevolg zijn van het heropstarten van scholen, horeca en tal van ondernemingen... of zou het een gevolg zijn van een te vroeg juichen van de daling in aantal besmettingen? Hopelijk dit laatste niet.
 
Aldus, april wordt nog niet een maand van totale rust. Blijf dus nog rustig en haal lessen uit wat we in deze tijd hebben ervaren! Naar mijn gevoel is gans deze situatie, uitgebroken in China, enkel een gevolg van de zeer onnatuurlijke en ongezonde houding van de mensheid. Indien de mensheid er niet in slaagt om een einde te maken aan haar zelfzuchtige houding t.o.v. dier, plant en milieu, zal dit probleem zich nogmaals herhalen binnen een periode van 10 jaar. Ik vrees het ergste, want de mensheid is hardleers.Geen commentaren


www.leukermet2.be
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu