Een 3de wereldoorlog? - Blog - Leukermet2

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Een 3de wereldoorlog?

Gepubliceerd door in blog ·
Is er een de 3de wereldoorlog aan de gang? Mensen worden in hun bewegingen en fysieke bewegingen beperkt. De overheid beslist wat mag en niet mag… het lijkt wel dat we een 3de wereldoorlog meemaken, maar dan een virale wereldoorlog. Dat dit gebeuren de gehele wereld betreft is duidelijk. Het virus heeft zich overal verspreid en verspreidt zich verder.
 
Misschien herinner je de VRT-serie ‘Salamander’, seizoen 1. Zo niet, je kunt die reeks nog bekijken op VRT-nu. Deze serie toont ons duidelijk het beeld hoe banken en politici de macht in handen hebben en de kleine man beheersen. Uiteraard is het verhaal ‘Salamander’ zelf een verzonnen verhaal, maar het idee dat achter dit verhaal verborgen zit, moet ons tot nadenken stemmen.
 
Vroeger had de Kerk de macht in handen. Deze macht heeft ze uitgeoefend gedurende 2000 jaar. 2000 jaar geleden stond het lentepunt (het punt dat de hemelevenaar snijdt met de zonnebaan) in het sterrenbeeld Vissen. Dit heeft zo’n 2000 jaar geduurd. In deze periode heeft men gemerkt hoe de religie in een kostuum, Kerk genaamd, de macht in handen had en beslissingen en folteringen uitoefende op de kleine man. Nu komt ze geleidelijk in het teken Waterman. We merken dat dit religieus adderengebroed haar macht verliest. Maar in de plaats hiervan zien we nu dat de fincanciële wereld in het kostuum van 'banken' met onze voeten speelt en ons foltert, nu op psychologisch niveau. Stress en vele psychische problemen zijn vaak het gevolg van onze door de overheid opgelegde financiële houding.
 
Banken hebben ons verplicht een rekening te openen.  Nu moet ons geld op een rekening onder het mom van 'veiligheid' (laat me niet lachen - wie is er veilig?). We kunnen lenen aan de bank op voorwaarde dat we op die bank een rekening openen en er geld op plaatsen, waar me moeten betalen om het terug te krijgen. Ik kan zo verder doorgaan, maar we merken hoe banken ons langzamerhand ons in hun greep krijgen. En als er geld te kort is, dan is er geen probleem. Ze drukken er op los. De drukpers staat klaar. Inkt in overvloed.
 
Ook politici spelen met onze voeten. Zij worden weliswaar niet meer bepaald door de religieuze macht, maar wel door de financiële macht. We leven in een zogenoemde democratie waar we verplicht zijn om te stemmen, maar er wordt niet eens geluisterd naar de stem van het publiek. De politieke strekkingen blijven elkaar bevechten en beconcurreren omwille geld en macht.
 
Zal deze politieke en financiële macht ook 2000 jaar duren? Zal die economische ziekte het volk ook gedurende 2000 jaar in bedwang houden? Wie zit er aan de macht? In de VRT-reeks Salamander (seizoen 1) was het dhr. Jonckhere (schitterend vertolkt door TV-acteur Mike Verdrengh) van de Bank Jonckhere die alles in zijn macht had. Wie speelt op dit moment, anno 2020, de rol van Bank Jonckhere?
 
Ik raad iedere lezer aan om deze serie nog eens te bekijken, maar nu eens met andere ogen.Geen commentaren


www.leukermet2.be
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu