Bordspel - Leukermet2

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bordspel

Onze activiteiten
SDG is een bordspel. SDG staat voor Sustainable Development Goals. Het is dus een bordspel van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Dit spel wordt ook "Go Goals" genoemd. Het werd gecreëerd en ontworpen door het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties (UNRIC), in partnerschap met de artiest Yacine Alt Kai (YAK), bedenker van Elyx.

Dit spel wordt kosteloos verspreid en kan via het formulier hieronder aangevraagd worden.

Het doel van het spel is om bewust te worden van de verantwoordelijkheid die de wereldburger heeft voor de toekomst van onze planeet.

Om tot een betere wereld te komen voor iedereen en voor de planeet, hebben de VN-lidstaten aangegeven hun uiterste best te doen om 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te verwezenlijken tegen 2030.
De jongere generatie moeten een hoofdrol spelen in het scheppen van een toekomst die we willen. Daarom is het “Go Goals”-spel ontwikkeld. Dit is een spel voor kinderen van 8  tot 10 jaar. Het spel is zo ontworpen dat het op een leuke een aantrekkelijke manier kinderen informeert rond deze doelstellingen en hen tegelijkertijd motiveert om actief de SDG’s na te streven.
Jouw rol als leerkracht, ouder, opvoeder of leider binnen een jeugdbeweging is cruciaal! Door mensen zoals jij, je familie, je collega’s en je gemeenschap zullen wij in staat zijn de doetellingen te
bereiken. Onthoud goed: zelfs kleine stappen kunnen helpen om een groot verschil te make als miljoenen mensen over de hele wereld hierbij betrokken worden. Wij hopen dat jij, je kinderen, je leerlingen, je leden, je vrienden, kortom iedereen plezier beleven aan het spel.

Het spel wordt kosteloos verspreid. Uitgevers zijn verplicht om de juiste naamvermeldingen te gebruiken. De tekeningen van YAK die in het bordspel verschijnen, worden door het auteursrecht beschermd en kunnen enkel worden gebruikt om de SDG’s te illustreren.

Het formulier hieronder laat je toe om dit spel gratis aan te vragen. Wat heb je nodig? Een printer met kleureninkt en 17 bladen A4 om het spel te kunnen uitprinten.


 
www.leukermet2.be
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu