Kleurentherapie - Leukermet2

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kleurentherapie

Onze activiteiten
Dat kleuren onze gemoedstoestand bepalen, hoeft tegenwoordig geen betoog meer. De wetenschap heeft reeds voldoende kunnen aantonen dat kleuren niet alleen onze gemoedstoestand, maar ook onze gezondheid in hoge mate bepalen.

Hierover zijn reeds heel recent tal van wetenschappelijke artikelen geschreven door onderzoekers zoals Dr. Spitler, Dr. J. Liebermann en vele andere... Ze hebben aangetoond dat kleuren invloed hebben op ons hormonaal en nerveus stelsel. De vraag blijft: hoe kan men de meest gunstige kleur bepalen?

De techniek van dr. Spitler is op dit moment de meest aanvaardbare techniek. Deze is gebaseerd op het meten van functionele visuele velden. Wanneer een persoon onder invloed van een bepaalde kleur een verhoging ziet in het functionele visuele veld, dan wijst dit op een gunstige kleur.

Meer wetenschappelijke info vind je verder onder deze pagina.

De VFT-test

Bij ons kan men zo'n veldtest ondergaan. Deze VFT (visual field test) wordt twee maal gedaan. Een eerste maal met Rood, dan Blauw. Dit biedt ons al veel informatie of we naar de alfakleuren (rode spectrum), of omegakleuren (blauw spectrum). In sommige gevallen is een visuele veldtraining nodig om de werking van de filter te ondersteunen.

Een voorbeeld: iemand heeft een positieve VFT met rood. Dan wordt hem een alfafilter meegegeven met een combinatie van groen en rood. Groene kleuren (de mu-filters) zijn namelijk kleuren die evenwicht brengen en behouden. Na 1 maand wordt de test opnieuw gedaan en indien er een postieve verschuiving is, dan wordt een betafilter gegeven. Dit gaat zo door tot er een evenwichtig patroon te zien is in de VFT.

Naast deze wetenschappelijk bewezen testen, wordt nog een 'voorlopig-nog-niet-door-de-wetenschap-bewezen' techniek toegepast. Deze techniek is gebaseerd op het esoterisch axioma dat alles een verbonden netwerk van energieën vormt.  Er wordt een recente pasfoto gevraagd, die dan bewaard wordt tussen twee kleurenfilters. Deze kleurentrillingen zouden via de pasfoto de persoon in kwestie beïnvloeden. Dit wordt de psychometrische techniek genoemd. Werkt deze techniek? Baadt het niet, het schaadt in elk geval niet.

Kostprijs

De gehele kostprijs bedraagt 450 €/6 maand, inclusief
1. de nodige filters die naar huis worden meegegeven
2. de maandelijkse consultaties
3. alle visuele veldtesten
4. visuele veldtraining en het nodige oefenmateriaal

Garantie
Wenst u na 1 maand niet verder de therapie te volgen, dan wordt u 360 € terugbetaald, zonder enige discussie.

Mag ik een bril dragen?
Het doet er niet toe of je een brildrager bent of niet. Het gaat niet om ogen, maar om je gehele gemoedstoestand en lichaamsgezondheid. Het is wel nuttig, doch niet strikt noodzakelijk, om de brilglazen (indien de persoon een bril draagt) heel lichtjes groen te laten kleuren (tint A green) bij de opticien. Dit is een kleine kostprijs als supplement.  In sommige gevallen is het goed om de glazen een tint A blue te geven. Reeds zijn vele contactlenzen voorzien van een licht A blue tint.

Voor wie aanbevolen?

Kleurentherapie vervangt in geen enkel geval de medicatie die door een arts is voorgeschreven en kleurentherapie werkt te langzaam om die bij ernstige ziekte toe te passen.
Deze therapie werkt bijzonder goed om de gemoedstoestand in een goede conditie te houden. Daarom is kleurentherapie bijzonder aangewezen voor hen die gevoelig zijn voor gemoedsschommelingen (vb als gevolg van hormonale schommelingen en nerveuze kwesties).
TIP: zonnebril nodig? kies voor kwaliteitsvolle GROENE glazen. Draag je vaak een zonnebril? Koop die dan ALTIJD bij een opticien!

Afspraak via email
Er kan enkel via e-mail een afspraak gemaakt worden. Gezien ik officieel op pensioen ben, werd mijn praktijk stopgezet en oefen ik nog enkel in mijn privé-studio de techniek van kleurentherapie in bijberoep.
Men kan ook een afspraak aanvragen via het formulier hieronder.
De afspraaktijd bedraagt minimum 2 weken. Afspraak wordt bevestigd na betaling van 450 €.

Bijkomende wetenschappelijke informatie

Afspraak maken via dit formulier

 
www.leukermet2.be
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu