Kleurentherapie - Leukermet2

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kleurentherapie

Onze activiteiten
Dat kleuren onze gemoedstoestand bepalen, hoeft tegenwoordig geen betoog meer. De wetenschap heeft reeds voldoende kunnen aantonen dat kleuren niet alleen onze gemoedstoestand, maar ook onze gezondheid in hoge mate bepalen.

Hierover zijn reeds heel recent tal van wetenschappelijke artikelen geschreven door onderzoekers zoals Dr. Spitler, Dr. J. Liebermann en vele andere... Ze hebben aangetoond dat kleuren invloed hebben op ons hormonaal en nerveus stelsel. De vraag blijft: hoe kan men de meest gunstige kleur bepalen?

De techniek van dr. Spitler is op dit moment de meest aanvaardbare techniek. Deze is gebaseerd op het meten van functionele visuele velden. Wanneer een persoon onder invloed van een bepaalde kleur een verhoging ziet in het functionele visuele veld, dan wijst dit op een gunstige kleur.

Meer wetenschappelijke info vind je verder onder deze pagina.

De VFT-test

Bij ons kan men zo'n veldtest ondergaan. Deze VFT (visual field test)  biedt ons al veel informatie of we naar de alfakleuren (rode spectrum), of omegakleuren (blauw spectrum).

Een voorbeeld: iemand heeft een positieve VFT met rood. Dan wordt hem een alfafilter meegegeven met een combinatie van groen en rood. Groene kleuren (de mu-filters) zijn namelijk kleuren die evenwicht brengen en behouden. Na 1 maand wordt de test opnieuw gedaan en indien er een postieve verschuiving is, dan wordt een betafilter gegeven. Dit gaat zo door tot er een evenwichtig patroon te zien is in de VFT.

Bijkomende wetenschappelijke informatie

Afspraak maken via dit formulier

 
www.leukermet2.be
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu